Menu MaestroMenu Maestro

Romige Spinazie Curry

4.2
Klik om te beoordelen

Romige Spinazie Curry

Omschrijving

Deze romige spinazie curry is een gezonde en smaakvolle optie voor een doordeweekse maaltijd. Met verse spinazie, kokosmelk en een mix van specerijen, is dit gerecht zowel voedzaam als snel te maken. Serveer met basmatirijst voor een complete maaltijd. Het is perfect voor een drukke weekavond, want het is binnen 30 minuten klaar. Deze curry is niet alleen lekker, maar ook vol met vitamines en mineralen, waardoor het een uitstekende keuze is voor een gebalanceerde maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Kookpan voor rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g basmatirijst
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. groene of rode currypasta)
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 theelepel zout (of naar smaak)
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: 1 limoen, in partjes gesneden voor serveren

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Houd warm.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg de currypasta toe en bak deze 1-2 minuten mee, zodat de smaken vrijkomen.
  4. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de verse spinazie toe en laat deze al roerend slinken, ongeveer 3-5 minuten.
  6. Breng de curry op smaak met zout en peper. Laat het nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Serveer de romige spinazie curry met de gekookte basmatirijst en garneer met limoenpartjes indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 7 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of kikkererwten voor meer voedingswaarde.
  • Gebruik zelfgemaakte currypasta door specerijen zoals komijn, koriander en kurkuma te mengen met een beetje olie.
  • Voor een pittigere versie kun je wat chilivlokken of verse chili toevoegen.

Gerelateerde recepten