Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Aardappel en Broccoli Stoofpot

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Aardappel en Broccoli Stoofpot

Omschrijving

Deze snelle aardappel en broccoli stoofpot is een gezond en vullend gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. De combinatie van aardappelen, broccoli, ui en knoflook zorgt voor een heerlijke smaak. Serveer met een beetje geraspte kaas voor extra smaak. Dit gerecht is binnen 30 minuten bereid en ideaal voor vier personen.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan met deksel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Rasp (voor de kaas)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 400 g broccoli (in roosjes)
  • 1 grote ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. groene of rode)
  • 150 g geraspte kaas (bijv. Goudse of belegen kaas)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2-3 minuten).
  3. Voeg de aardappelen toe aan de pan en bak ze al roerend gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de currypasta toe en roer goed door, zodat de aardappelen goed bedekt zijn.
  5. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de broccoli toe, roer goed door en laat nog eens 5-7 minuten koken, of totdat de aardappelen en broccoli gaar zijn.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoofpot in borden en bestrooi met geraspte kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 350 kcal
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 14 g
  • Koolhydraten: 45 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen of paprika voor meer kleur en smaak.
  • Gebruik pesto in plaats van currypasta voor een andere smaakdimensie.
  • Voor een huisgemaakte variant van currypasta, meng koriander, komijn, gember, knoflook en chilipeper in een keukenmachine tot een pasta.

Gerelateerde recepten