Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Aardappel en Wortelgratin

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Aardappel en Wortelgratin

Omschrijving

Deze aardappel en wortelgratin is romig, vol van smaak en ontzettend eenvoudig te maken. De combinatie van aardappelen en wortelen zorgt voor een heerlijke zoete en hartige smaak, perfect om te serveren als bijgerecht bij vlees of vis. Maar je kunt het ook als hoofdgerecht serveren met een frisse salade. Binnen 35 minuten heb je een smaakvol gerecht op tafel dat iedereen zal aanspreken. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd!

Bereidingstijd

Totale tijd: 35 minuten
Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Mengkom
  • Lepel of spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 300 g wortelen
  • 250 ml kookroom
  • 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld goudse kaas)
  • 2 eetlepels currypasta (of pesto voor een andere smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter of olie voor invetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Vet een ovenschaal in met boter of olie.
  4. Meng in een kom de kookroom met de currypasta. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Leg een laagje aardappelplakjes op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een laagje wortelplakjes. Herhaal dit totdat alle aardappelen en wortelen in de schaal liggen.
  6. Giet het roommengsel gelijkmatig over de groenten en zorg dat alles goed bedekt is.
  7. Strooi de geraspte kaas over de gratin.
  8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 320 kcal
  • Eiwitten: 9 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 3 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakbeleving.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of bloemkool voor meer variatie.
  • Maak je eigen currypasta of pesto voor een authentieke smaak. Voor currypasta kun je bijvoorbeeld koriander, gember, knoflook en chili mengen. Voor pesto gebruik je basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie.