Snelle Aardappelpuree met Broccoli en Kipfilet

Omschrijving
Deze snelle maaltijd met romige aardappelpuree, gestoomde broccoli en gegrilde kipfilet is perfect voor een doordeweekse avond. Het gerecht is eenvoudig te maken en vol van smaak. De combinatie van de romige puree en de knapperige broccoli maakt het een gezonde keuze voor het hele gezin. Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai een heerlijk diner op tafel.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Aardappelstamper of mixer
- Koekenpan
- Stoommandje of een vergiet met deksel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g kruimige aardappelen
- 300 g broccoli
- 400 g kipfilet
- 50 ml melk
- 30 g boter
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie voor het bakken
Bereidingswijze
- Aardappelen voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten of tot ze zacht zijn.
- Broccoli stomen: Snijd de broccoli in roosjes en stoom deze in een stoommandje boven de aardappelen in de laatste 5 minuten van de kooktijd.
- Kipfilet bereiden: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kipfilet met zout, peper en currypasta. Bak de kipfilet aan beide zijden goudbruin, ongeveer 6-7 minuten per kant. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is.
- Aardappelpuree maken: Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe. Stamp of mix tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Snijd de kipfilet in plakjes en serveer met de aardappelpuree en gestoomde broccoli. Garneer eventueel met extra currypasta of een scheutje olijfolie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550 kcal
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 65 g
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een lepel pesto toe aan de aardappelpuree.
- Vervang de currypasta door een andere smaakmaker zoals mosterd of een kant-en-klare marinade.
- Maak de aardappelpuree zelf door gekookte aardappelen te mengen met verse kruiden en een scheutje olijfolie voor een gezondere variant.