Snelle Bloemkoolrijst met Garnalen

Omschrijving
Deze gezonde bloemkoolrijst met garnalen is een snel en voedzaam gerecht. Bloemkool wordt fijngehakt tot rijstformaat en vervolgens gebakken met knoflook, paprika en garnalen. Op smaak gebracht met sojasaus en geserveerd met een frisse salade, is dit een ideale doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijdplank
- Fijngehakte kom of keukenmachine
- Koekenpan
- Spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 middelgrote bloemkool
- 300 gram garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 1 theelepel currypasta voor extra smaak
- Voor de salade: gemengde sla, cherrytomaatjes, komkommer en een vinaigrette naar keuze
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in een keukenmachine tot het de consistentie van rijst heeft.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de bloemkoolrijst en sojasaus toe aan de pan en meng goed door elkaar. Als je currypasta gebruikt, voeg deze dan ook nu toe. Bak alles nog 5-7 minuten tot de bloemkool gaar is, maar nog steeds knapperig.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de bloemkoolrijst met garnalen met een frisse salade ernaast.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350 kcal
- Eiwitten: 30 g
- Vet: 15 g
- Koolhydraten: 25 g
- Vezels: 5 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of erwtjes voor meer variatie.
- Vervang de garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
- Maak je eigen currypasta door gember, knoflook, chili en specerijen te mengen voor een huisgemaakte smaak.