Snelle Vegetarische Bonenstoofpot in 30 Minuten

Omschrijving
Deze snelle bonenstoofpot is een voedzaam en vullend gerecht vol met smaak. Met kidneybonen, tomaten, paprika en een heerlijke currypasta creëer je een maaltijd die snel op tafel staat. Perfect voor een doordeweekse avond, en ideaal om te serveren met volkorenbrood voor extra vezels. In minder dan 30 minuten heb je een smakelijk en gezond diner voor het hele gezin.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 blikken kidneybonen (à 400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode currypasta)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 150 ml groentebouillon
- 4 sneetjes volkorenbrood (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de blokjes paprika toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door, bak nog 1 minuut.
- Doe de kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt) en de tomatenblokjes in de pan.
- Voeg de groentebouillon, zout en peper toe. Roer alles goed door.
- Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Serveer de bonenstoofpot met sneetjes volkorenbrood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 12 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor meer voedingsstoffen.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Maak je eigen kruidenmix door ingrediënten zoals komijn, koriander, en paprikapoeder te mengen voor een unieke smaak.