Snelle Broccoli en Champignon Pasta

Omschrijving
Deze snelle pasta met broccoli en champignons is een heerlijke en voedzame maaltijd die in slechts 20 minuten te bereiden is. De combinatie van verse groenten en al dente pasta maakt dit gerecht perfect voor doordeweekse avonden. Voeg wat parmezaan toe voor extra smaak! Het is een ideaal recept voor drukke gezinnen die toch willen genieten van een gezonde maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Rasp voor de kaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
- 250 g broccoli, in roosjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels pesto (groen of rood)
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Voeg de broccoli toe aan de pasta in de laatste 3 minuten van de kooktijd. Giet alles af in een vergiet en zet apart.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot hij geurend is, maar niet bruin.
- Voeg de plakjes champignon toe aan de pan en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gekookte pasta en broccoli toe aan de pan met champignons. Roer de pesto erdoor en verwarm het geheel nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover voor het serveren.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 55 g koolhydraten, 5 g vezels.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer variatie.
- Gebruik zelfgemaakte pesto voor een nog rijkere smaak.
- Je kunt ook kip of garnalen toevoegen voor extra eiwitten.
- Voor een pittige kick, voeg een snufje chilivlokken toe tijdens het bakken van de champignons.