Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Broccoli Kip Ovenschotel

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Broccoli Kip Ovenschotel

Omschrijving

Deze snelle broccoli kip ovenschotel is een perfecte doordeweekse maaltijd vol smaak. Met malse kipfilet, broccoli en een romige saus, is het een geruststellend gerecht. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd. Binnen 30 minuten klaar, ideaal voor drukke avonden.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Kookpot
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 300 g broccoli (vers of diepvries)
  • 200 ml kookroom
  • 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld belegen kaas)
  • 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Snijd de kipfilet in blokjes, de ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  2. Kip bakken: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kip toe en bak deze tot hij goudbruin is (ongeveer 5-7 minuten).
  3. Broccoli koken: Kook ondertussen de broccoli in een pan met gezouten water voor ongeveer 3 minuten. Giet af en zet apart.
  4. Saus maken: Voeg de currypasta en kookroom toe aan de pan met kip. Roer goed door en laat het 2-3 minuten sudderen. Voeg de broccoli toe en meng alles goed.
  5. Ovenschotel samenstellen: Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.
  6. Bakken: Plaats de schotel in de oven en bak 15-20 minuten tot de kaas goudbruin en bubbelt.
  7. Serveren: Laat de ovenschotel even afkoelen voor het serveren. Geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 460 kcal
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 28 g
  • Koolhydraten: 20 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie. Je kunt ook zelfgemaakte pesto maken met basilicum, pijnboompitten, olie en kaas.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en voedingswaarde.
  • Serveer met quinoa of rijst voor een vullender gerecht.