Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Broccoli en Parmezaan

4.4
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Broccoli en Parmezaan

Omschrijving

Deze snelle pasta met broccoli en Parmezaan is een heerlijk en gezond doordeweeks gerecht. Kook de pasta en voeg de broccoli toe in de laatste minuten. Meng met Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook en een snufje peper. Dit gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 250 gram broccoli (in roosjes)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
  2. Voeg de broccoli in de laatste 3-4 minuten van de kooktijd van de pasta toe, zodat deze net gaar is maar nog knapperig blijft.
  3. Giet de pasta en broccoli af in een vergiet en laat even uitlekken.
  4. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het goudbruin is.
  5. Voeg de afgetapte pasta en broccoli toe aan de koekenpan en meng goed door elkaar. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng tot alles goed is bedekt.
  6. Breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken.
  7. Serveer direct met extra Parmezaanse kaas eroverheen.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 18g
  • Koolhydraten: 60g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals cherrytomaten of spinazie voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de Parmezaanse kaas door een plantaardige variant voor een veganistische optie.
  • Maak je eigen pesto of currypasta voor een extra smaakdimensie; gebruik hiervoor basilicum, pijnboompitten, olijfolie en knoflook voor pesto; of komijn, koriander, en chili voor currypasta.

Gerelateerde recepten