Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Broccolisoep met Aardappelen

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Broccolisoep met Aardappelen

Omschrijving

Deze snelle broccolisoep is romig en vol van smaak. Gemaakt met verse broccoli en aardappelen, is het een perfecte maaltijd voor een koude avond. De combinatie van de aardappelen en broccoli zorgt voor een stevige en voedzame soep. Het gebruik van currypasta voegt een heerlijke diepte van smaak toe, terwijl de room de soep een luxe en romige textuur geeft. Serveer de soep met een stuk vers brood of een knapperige baguette voor een complete en gezonde maaltijd. Eenvoudig te maken en heerlijk!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Lepel voor roeren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram broccoli (vers of diepvries)
  • 300 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: Vers brood om te serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten totdat ze zacht zijn.
  2. Voeg de blokjes aardappel en currypasta toe aan de pan en roer goed door. Bak dit nog 2 minuten.
  3. Voeg de broccoli en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken, of totdat de aardappelen en broccoli gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kookroom toe. Roer goed door en verwarm de soep nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep warm met vers brood.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 250 kcal
  • Eiwitten: 6 g
  • Vet: 10 g
  • Koolhydraten: 35 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voor extra smaak kun je ook wat geraspte kaas of croutons bovenop de soep serveren.
  • Vervang de kookroom door kokosmelk voor een veganistische variant.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, gember en chilipoeder te mengen met een beetje olie en knoflook.

Gerelateerde recepten