Snel Koken: Chili Con Carne in 30 Minuten met Verse Ingrediënten

Omschrijving
Deze snelle chili con carne is een hartige en gezonde maaltijd vol smaak. Gemaakt met mager rundergehakt, kidneybonen, tomaten en paprika, biedt het een perfecte balans van eiwitten en vezels. Het is een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond, omdat het snel en eenvoudig te bereiden is. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of hapjespan
- Houten lepel of spatel
- Snijplank
- Mes
- Kom voor de salade (optioneel)
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g mager rundergehakt
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels chilipoeder
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 avocado en 150 g geraspte kaas voor garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 3 minuten.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het rul, ongeveer 5-7 minuten. Zorg ervoor dat het vlees goed bruin is.
- Voeg de knoflook, paprika en chilipoeder toe aan het gehaktmengsel en bak nog eens 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en kidneybonen toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
- Laat de chili 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de chili in kommen en garneer met avocado en geraspte kaas indien gewenst.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 10 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of maïs voor meer variatie.
- Serveer met tortilla chips voor een knapperige bite.
- Gebruik zelfgemaakte kruidenmixen in plaats van kant-en-klare chilipoeder voor een authentiekere smaak. Meng bijvoorbeeld komijn, paprika en cayennepeper voor een eigen blend.