Snelle Bami

Omschrijving
Deze snelle bami is een heerlijk en gezond doordeweeks gerecht. Het is perfect voor drukke avonden wanneer je een voedzame maaltijd wilt bereiden zonder al te veel tijd te besteden aan koken. Met volkoren bami, gesneden kipfilet, paprika, wortel en broccoli creëer je een smaakvolle maaltijd. De toevoeging van sojasaus en gember geeft het gerecht een extra dimensie. In slechts 30 minuten heb je een voedzaam diner voor het hele gezin!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Wok of grote koekenpan
- Kookpan voor de bami
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram volkoren bami
- 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
- 200 gram broccoli, in roosjes
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel geraspte verse gember (of 1 theelepel gemberpasta)
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of arachide)
- 1 eetlepel sesamzaadjes (voor garnering)
Bereidingswijze
- Kook de volkoren bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verhit de wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
- Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gesneden paprika, wortel en broccoli toe en roerbak alles samen gedurende 5 minuten tot de groenten gaar zijn, maar nog knapperig.
- Voeg de sojasaus en geraspte gember toe aan de pan en meng goed door elkaar.
- Voeg de gekookte bami toe en roer alles goed door elkaar zodat de smaken goed mengen.
- Serveer de bami in diepe borden en garneer met sesamzaadjes.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 10g
- Koolhydraten: 55g
- Vezels: 6g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of sugar snaps voor meer variatie.
- Vervang de kipfilet door tofu voor een vegetarische versie.
- Maak je eigen gemberpasta door verse gember te raspen en te mengen met een beetje olie en zout. Dit is ook een leuke variatie om zelf kruidenmixen te maken!