Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gefrituurde Rijst met Ei en Groenten

4.4
Klik om te beoordelen

Snelle Gefrituurde Rijst met Ei en Groenten

Omschrijving

Deze snelle gefrituurde rijst met ei en groenten is een heerlijke en makkelijke maaltijd. Met basmatirijst, een kleurrijke mix van groenten en een ei is dit gerecht klaar in slechts 20 minuten. Perfect voor drukke avonden wanneer je snel iets gezonds op tafel wilt zetten. Dit gerecht is niet alleen snel, maar ook vol van smaak en gemakkelijk aan te passen aan wat je in huis hebt.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Wok of grote pan
  • Kookpan voor rijst
  • Houten lepel of spatel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g diepvriesgroenten (bijv. wortel, erwtjes en maïs)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel currypasta (of naar smaak)
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen en zet het apart.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de diepvriesgroenten toe en bak ze 3-4 minuten mee tot ze goed doorgewarmd zijn.
  4. Schuif de groenten aan de zijkant van de pan en breek de eieren in het midden. Roer de eieren door elkaar en bak ze tot ze net gestold zijn.
  5. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan, samen met de sojasaus en currypasta. Meng alles goed door elkaar en bak het nog 2-3 minuten op hoog vuur totdat alles goed verwarmd is.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 12 g
  • Koolhydraten: 72 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, courgette of taugé voor meer variatie.
  • Vervang de sojasaus door teriyakisaus voor een zoetere smaak.
  • Maak je eigen currypasta door 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel komijn, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel chili toe te voegen aan de groenten tijdens het koken.

Gerelateerde recepten