Snelle Gegrilde Kip met Kruidige Rijst

Omschrijving
Deze snelle gegrilde kip met kruidige rijst is een smaakvol en gezond gerecht. De kipfilets worden gemarineerd in een mix van olijfolie, citroen, knoflook en kruiden, waarna ze gegrild worden tot ze perfect gaar zijn. De rijst wordt gekookt met saffraan en gemengde groenten voor extra smaak en kleur. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, snel te bereiden en vol van smaak.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Kookpan voor de rijst
- Mengkom voor de marinade
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets (ongeveer 600 g)
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemengde kruiden of 2 eetlepels currypasta
- 300 g basmatirijst
- 1/4 theelepel saffraan
- 600 ml groentebouillon
- 200 g gemengde groenten (bijv. paprika, broccoli, wortel)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, gemengde kruiden of currypasta, zout en peper. Voeg de kipfilets toe en laat ze minimaal 15 minuten marineren.
- Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 100 ml water door groentebouillon en voeg de saffraan toe.
- Voeg de gemengde groenten toe aan de rijst in de laatste 5 minuten van de kooktijd, zodat ze gaar maar knapperig blijven.
- Verhit een grillpan of barbecue en gril de gemarineerde kipfilets ongeveer 6-7 minuten aan elke kant, of totdat ze volledig gaar zijn.
- Serveer de gegrilde kip op een bedje van de kruidige rijst met groenten.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 4 g
Variatietips
- Wil je de kruiden zelf maken? Meng dan 1 theelepel komijn, 1 theelepel paprika, 1/2 theelepel kurkuma en 1/2 theelepel cayennepeper om een heerlijke specerijenmix te creëren.
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of spinazie voor meer variatie.
- Voor een pittige kick kun je wat chilivlokken aan de marinade toevoegen.