Snelle Gehaktballetjes met Tomatensaus

Omschrijving
Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn snel te bereiden en vol van smaak. Meng rundergehakt met kruiden, rol kleine balletjes en bak ze in een pan. Voeg een kant-en-klare tomatensaus toe en laat het een paar minuten sudderen. Serveer met pasta of brood. Heerlijk en snel!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Mengkom
- Houten lepel
- Lepel of ijsschep voor het vormen van balletjes
- Kookpan voor de pasta (indien geserveerd met pasta)
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- Zout en peper naar smaak
- 400 ml kant-en-klare tomatensaus
- 300 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Meng het gehakt: Doe het rundergehakt in een grote mengkom. Voeg de fijngehakte knoflook, currypasta, ei, paneermeel, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar met je handen of een lepel.
- Vorm de balletjes: Neem een beetje van het gehaktmengsel en rol het tot kleine balletjes (ongeveer ter grootte van een golfbal).
- Bak de balletjes: Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in ongeveer 8-10 minuten. Zorg ervoor dat ze goed doorgebakken zijn.
- Voeg de tomatensaus toe: Giet de kant-en-klare tomatensaus over de balletjes in de pan. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen zodat de smaken goed intrekken.
- Kook de pasta: Kook ondertussen de pasta in een pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg eventueel een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen.
- Serveer: Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus over de pasta en garneer met verse basilicum indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie (met pasta): 550 kcal, 30 g eiwitten, 60 g koolhydraten, 20 g vet
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakvariant.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld gedroogde oregano, basilicum en tijm te mengen.
- Voeg groenten toe zoals paprika of courgette aan de tomatensaus voor extra voedingsstoffen.