Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gehaktballetjes met Pasta

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Gehaktballetjes met Pasta

Omschrijving

Deze snelle gehaktballetjes met pasta zijn een heerlijke doordeweekse maaltijd. De gehaktballetjes worden bereid met Italiaanse kruiden en geserveerd met een romige tomatensaus. Voeg wat groenten toe voor extra kleur en smaak. Serveer met spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas voor de finishing touch. Ideaal voor een drukke avond!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

  • Bereiding: 10 minuten
  • Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Kom
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g spaghetti
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml kookroom
  • 2 el pesto
  • 1 tl Italiaanse kruiden (of naar smaak)
  • Zout en peper, naar smaak
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul in ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  4. Voeg de rode paprika en courgette toe en bak nog eens 3-4 minuten totdat de groenten zacht zijn.
  5. Roer de tomatenblokjes en kookroom door het gehaktmengsel. Voeg de pesto toe en laat het geheel op laag vuur 5 minuten sudderen.
  6. Meng de gekookte spaghetti door de saus en verwarm kort mee.
  7. Serveer de gehaktballetjes met pasta en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie:

  • Calorieën: 600
  • Eiwitten: 35 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of champignons voor meer smaak en voeding.
  • Je kunt zelfgemaakte pesto gebruiken door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie te mengen in een keukenmachine.
  • Vervang de rundergehakt door kipgehakt of vegetarisch gehakt voor een andere variant.

Gerelateerde recepten