Snel en Simpel: Kip Roerbak met Paprika en Knoflook

Omschrijving
Deze snelle roerbak met kip en paprika is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is een kleurrijke en gezonde schotel die je in minder dan 30 minuten kunt bereiden. De sappige stukjes kipfilet worden samen met zoete en pittige paprika's gebakken in een heerlijke saus van currypasta. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig, maar ook vol van smaak en ideaal voor drukke avonden.
Bereidingstijd
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 2 paprika's (bijvoorbeeld een rode en een gele), in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- 300 gram rijst of noedels
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze glazig.
- Doe de blokjes kipfilet in de pan en bak deze rondom bruin.
- Voeg de reepjes paprika toe en bak alles nog ongeveer 5 minuten, tot de paprika zacht begint te worden.
- Roer de currypasta door het mengsel en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip en paprika roerbak met de gekookte rijst of noedels.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 550 kcal
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vezels: 4 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals broccoli, wortels of courgette voor een nog gezonder gerecht.
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, gember en chili te mengen met een beetje olie, als je meer tijd hebt.