Snelle Gestoofde Kip met Groenten

Omschrijving
Deze snelle gestoofde kip met groenten is een smaakvolle en gezonde maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond. Je bakt de kipfilets kort aan en voegt daarna seizoensgroenten toe zoals wortelen, paprika en courgette. Laat het geheel in een lekkere bouillon stoven voor ongeveer 20 minuten. Serveer met zilvervliesrijst voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stoven: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan of braadpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 200 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of groene)
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g zilvervliesrijst
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 20 minuten.
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de wortelen in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de courgette in halve maantjes.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5 minuten totdat ze rondom goudbruin zijn.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten mee tot ze iets zachter worden.
- Roer de currypasta door het mengsel en voeg de kippenbouillon toe. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gestoofde kip met de zilvervliesrijst en garneer met verse peterselie als je dat wilt.
Voedingswaarden
- Calorieën: 400 per portie
- Eiwitten: 35 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vetten: 10 g
Variatietips
- Je kunt de kip vervangen door tofu voor een vegetarische variant.
- Voeg andere seizoensgroenten toe zoals broccoli of groene bonen.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, gebruik een mix van gember, knoflook, komijn, koriander en chilipeper.
- Serveer met naanbrood in plaats van rijst voor een andere twist.