Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gestoofde Varkensvlees met Groenten

4.3
Klik om te beoordelen

Snelle Gestoofde Varkensvlees met Groenten

Omschrijving

Deze snelle gestoofde varkensvlees met groenten is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Malse blokjes varkensvlees worden snel gestoofd samen met kleurrijke wortelen, paprika en uien, wat zorgt voor een smaakvolle maaltijd die het hele gezin zal bevallen. De combinatie van tijm en laurier geeft het gerecht een aromatische diepte, terwijl het serveren met romige aardappelpuree de maaltijd compleet maakt. Dit recept is ontworpen om snel en gemakkelijk te zijn, zodat je meer tijd kunt doorbrengen met je dierbaren aan tafel.

Bereidingstijd

Totaal: 45 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of braadpan
  • Houten lepel
  • Kookpan voor aardappelpuree
  • Aardappelstamper of mixer

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g varkensvlees (in blokjes)
  • 2 middelgrote wortelen (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 g aardappels (voor de puree)
  • 50 ml melk (voor de puree)
  • 30 g boter (voor de puree)

Bereidingswijze

  1. Aardappelpuree bereiden: Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 20 minuten of totdat ze zacht zijn. Giet af en stamp fijn met melk en boter tot een romige puree.
  2. Varkensvlees aanbraden: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes varkensvlees toe en bak ze aan alle kanten bruin.
  3. Groenten toevoegen: Voeg de ui, knoflook, wortelen en paprika toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten, totdat de groenten beginnen te garen.
  4. Stoofpot maken: Voeg de runderbouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het 15-20 minuten zachtjes stoven totdat het vlees gaar is.
  5. Op smaak brengen: Verwijder de laurierblaadjes, breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Serveer de gestoofde varkensvlees met een flinke lepel aardappelpuree ernaast.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 45g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 50g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of champignons voor extra smaak en kleur.
  • Gebruik kant-en-klare currypasta voor een pittige twist in plaats van tijm en laurier. Meng het door het vlees tijdens het aanbraden.
  • Maak je eigen kruidenmix door gedroogde kruiden te mengen zoals oregano, basilicum en paprika poeder voor een unieke smaak.

Geniet van je maaltijd!