Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Gestoomde Groenten met Kip en Rijst

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Gestoomde Groenten met Kip en Rijst

Omschrijving

Dit gezonde gerecht combineert gestoomde groenten met malse kipfilet en basmatirijst. Het is een eenvoudig en snel recept, perfect voor doordeweekse avonden. Met een combinatie van broccoli, wortelen en paprika, en op smaak gebracht met sojasaus en sesamzaadjes, tover je in slechts 30 minuten een voedzame maaltijd op tafel. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook kleurrijk en vol vitamines, waardoor het ideaal is voor het hele gezin.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Stoompan of een vergiet boven een pan met water
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g basmatirijst
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 200 g wortelen, in plakjes
  • 200 g paprika, in reepjes (bijvoorbeeld rode en gele)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal 10-12 minuten.
  2. Terwijl de rijst kookt, verwarm je een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Terwijl de kip bakt, breng je water aan de kook in een pan en zet je de stoompan of vergiet bovenop. Voeg de broccoli, wortelen en paprika toe. Stoom de groenten gedurende 5-7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  4. Meng de gebakken kip met de sojasaus in de pan en laat dit nog een minuutje verwarmen.
  5. Serveer de rijst met de gestoomde groenten en de kip er bovenop. Bestrooi met sesamzaadjes voor extra smaak.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 60 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg andere groenten toe zoals courgette of sugar snaps voor extra variatie.
  • Gebruik currypasta in plaats van sojasaus voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen sojasaus door tamari, knoflook en gember te mengen.
  • Experimenteer met verschillende soorten rijst, zoals volkoren of jasmijnrijst, voor een andere smaak en textuur.