Snelle Gevulde Aardappelen met Kruidenkaas

Omschrijving
Deze heerlijke gevulde aardappelen zijn perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Gekookte aardappelen worden gevuld met een romige kruidenkaas en afgewerkt met verse bieslook. Serveer ze met een kleurrijke salade voor een complete maaltijd. Ideaal voor drukke avonden wanneer je toch iets lekkers en gezonds op tafel wilt zetten.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Oven
- Aardappelstamper of vork
- Lepel
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g vastkokende aardappelen
- 200 g roomkaas met kruiden (bijvoorbeeld met bieslook of pesto)
- 4 el zure room
- 1 bosje verse bieslook, fijngehakt
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas)
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
- Optioneel: gemengde salade als bijgerecht
Bereidingswijze
- Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Vullen: Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Stamp de aardappelen tot een gladde puree en meng de roomkaas, zure room, peper, zout en de helft van de bieslook erdoor.
- Aardappelen vullen: Snijd de gekookte aardappelen voorzichtig doormidden en lepel de vulling in de holtes. Strooi de geraspte kaas bovenop.
- Bakken: Leg de gevulde aardappelen op een bakplaat en druppel er wat olijfolie over. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas goudbruin en bubbels is.
- Serveren: Haal de aardappelen uit de oven, garneer met de resterende bieslook en serveer met een gemengde salade.
Voedingswaarden
Per portie: 350 kcal, 15 g vet, 45 g koolhydraten, 10 g eiwit
Variatietips
- Vervang de kruidenkaas door zelfgemaakte pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg gekookte en gesneden groenten, zoals spinazie of paprika, toe aan de vulling voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Voor een pittige twist, meng wat currypasta door de vulling.