Snelle Groentensoep met Linzen

Omschrijving
Deze snelle groentensoep met linzen is voedzaam en eenvoudig te maken. Met een mix van verse groenten en linzen is het de perfecte maaltijd voor drukke avonden. Binnen 30 minuten staat er een gezonde en smaakvolle soep op tafel. Dit recept is ideaal voor vier personen en kan gemakkelijk worden aangepast aan wat je in huis hebt. Geniet van de rijke smaken en de voedzame ingrediënten!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Blender (optioneel voor een romige soep)
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 paprika, in blokjes (kleur naar keuze)
- 200 g linzen (bij voorkeur voorgekookt of uit blik, afgespoeld)
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander, ter garnering
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels, courgette en paprika toe en bak alles nog eens 5 minuten.
- Roer de currypasta erdoor en laat het nog 1 minuut bakken om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten zachtjes koken.
- Proef de soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Voor een romige textuur kun je de soep met een blender pureren.
- Garneer met verse peterselie of koriander en serveer warm.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 250 kcal
- Eiwitten: 12 g
- Vet: 5 g
- Koolhydraten: 40 g
- Vezels: 10 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of boerenkool voor meer voedingsstoffen.
- Je kunt de currypasta vervangen door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, gebruik een mix van gember, komijn, koriander, kurkuma en chilipoeder.
- Maak de soep extra romig door een scheut kokosmelk toe te voegen bij het koken.