Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Groentepasta met Pesto

4.8
Klik om te beoordelen

Snelle Groentepasta met Pesto

Omschrijving

Geniet van deze Snelle Groentepasta met Pesto, een eenvoudig en smaakvol gerecht. Dit recept is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, waarbij je in slechts 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel zet. Kook je favoriete pasta en voeg een mix van seizoensgroenten toe, zoals courgette, spinazie en cherrytomaten. Meng alles met een kant-en-klare pesto voor een extra smaakboost. Dit gerecht is niet alleen snel en eenvoudig, maar ook gezond en vol met smaak. Perfect voor gezinnen of drukke werkenden!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Serveerschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 150 gram verse spinazie
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 gram pesto (kant-en-klaar)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze iets zachter worden.
  4. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog eens 2-3 minuten mee.
  5. Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  6. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten. Meng de pesto erdoor en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 14g
  • Vetten: 18g
  • Koolhydraten: 58g
  • Vezels: 5g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of broccoli voor meer variatie.
  • Gebruik zelfgemaakte pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een keukenmachine.
  • Vervang de pasta door volkoren of glutenvrije varianten voor een gezondere optie.

Gerelateerde recepten