Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Groentepasta met Tomaat en Spinazie

4.7
Klik om te beoordelen

Snelle Groentepasta met Tomaat en Spinazie

Omschrijving

Deze snelle groentepasta is een kleurrijk en gezond gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Met al dente pasta, verse tomaten, spinazie en een vleugje knoflook, maak je in een handomdraai een smaakvolle maaltijd. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook voedzaam en vol met vitamines. De combinatie van de zoete tomaten en de hartige spinazie zorgt voor een heerlijke smaak die je zeker zal verrassen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan voor koken van pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Snijplank en mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijv. spaghetti of penne)
  • 300 g verse spinazie
  • 400 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pesto (of currypasta voor een andere smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort tot het aromatisch is, ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze 3-4 minuten totdat ze iets zachter zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roer goed door totdat deze geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  5. Giet de pasta af in een vergiet en voeg deze toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg de pesto (of currypasta) toe en roer goed, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta direct, eventueel bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 15 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 65 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Vervang de spinazie door andere groenten zoals courgette of paprika voor variatie.
  • Voeg wat zongedroogde tomaten toe voor extra smaak.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, olie en Parmezaanse kaas, als je meer tijd hebt.
  • Voeg wat chili vlokken toe voor een pittige kick!

Gerelateerde recepten