Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Groenteschotel met Kip

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Groenteschotel met Kip

Omschrijving

Deze snelle groenteschotel is een perfecte doordeweekse maaltijd. Met kipfilet, paprika, courgette, en ui is dit gerecht niet alleen kleurrijk maar ook vol van smaak. Serveer het met rijst of aardappelen voor een complete maaltijd. Perfect voor een gezond diner met het hele gezin!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Houten lepel
  • Kookpan voor rijst of aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom (of plantaardige variant)
  • 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram rijst of 800 gram aardappelen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika's en courgette in reepjes en de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
  2. Koken: Kook de rijst of aardappelen volgens de verpakking.
  3. Bakken: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  4. Groenten toevoegen: Voeg de paprika's en courgette toe aan de pan en bak alles nog eens 5 minuten.
  5. Saus maken: Roer de currypasta door het mengsel en voeg de kookroom toe. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Serveer de groenteschotel met de gekookte rijst of aardappelen.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 35g

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door tofu of tempeh voor een vegetarische variant.
  • Voeg andere groenten toe zoals champignons of spinazie voor extra smaak en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta met specerijen, kokosmelk en chilipepers voor een unieke smaak.
  • Serveer met verse kruiden zoals koriander of peterselie voor extra frisheid.

Gerelateerde recepten