Snelle Groentesoep met Kip

Omschrijving
Deze snelle groentesoep met kip is perfect voor een lichte en voedzame doordeweekse maaltijd. Met een combinatie van verse groenten zoals wortelen, selderij en prei, samen met malse kipfilet, is dit gerecht niet alleen eenvoudig te bereiden maar ook boordevol smaak. In slechts 30 minuten zet je deze heerlijke soep op tafel. Serveer het met een sneetje knapperig brood voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Kookmes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 2 wortelen, in dunne plakjes
- 2 stengels selderij, in kleine stukjes
- 1 prei, in ringen
- 1 liter groentenbouillon
- 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of gele currypasta)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
- Doe de wortelen, selderij en prei in de pan en roer goed door. Laat de groenten 3-4 minuten meebakken.
- Voeg de currypasta toe en roer alles goed door zodat de smaken zich vermengen.
- Giet de groentenbouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel met een sneetje brood.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 320
- Eiwitten: 30g
- Vetten: 10g
- Koolhydraten: 25g
- Vezels: 4g
Variatietips
- Voor een extra smaakdimensie kun je zelfgemaakte pesto toevoegen in plaats van currypasta. Dit geeft een frisse en kruidige smaak aan de soep.
- Varieer met groenten zoals courgette of spinazie, afhankelijk van wat je in huis hebt.
- Voeg een handjevol noedels of rijst toe voor een vullendere soep.