Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Kip en Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Kip en Groenten

Omschrijving

Deze snelle pasta met kip en groenten is perfect voor een drukke doordeweekse avond. De combinatie van penne, kipfilet, broccoli en tomaat zorgt voor een kleurrijke en voedzame maaltijd. Voeg wat Parmezaanse kaas toe voor extra smaak! Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en heel gezond. Ideaal voor gezinnen die gezond willen eten zonder te veel tijd in de keuken door te brengen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Koekenpan
  • Houten lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g penne pasta
  • 400 g kipfilet
  • 200 g broccoli
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en de cherrytomaten doormidden.
  5. Voeg de broccoli en de geperste knoflook toe aan de pan met kip. Bak dit nog 3-4 minuten totdat de broccoli beetgaar is.
  6. Voeg de cherrytomaten en de pesto toe aan het kip-groentenmengsel en roer goed door. Laat nog 2 minuten op het vuur staan.
  7. Meng de gekookte pasta door het kip-groentenmengsel en voeg indien nodig extra olijfolie toe. Garneer met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 540
  • Eiwitten: 40 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 56 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
  • Vervang de pesto door currypasta voor een pittige twist.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een frisse smaak!