Snelle Groentewok met Tofu

Omschrijving
Deze snelle groentewok is een kleurrijk en gezond gerecht dat in slechts 20 minuten klaar is. Met tofu als eiwitbron en een mix van verse groenten zoals broccoli, paprika en wortelen, is deze maaltijd niet alleen voedzaam maar ook vol van smaak. Op smaak gebracht met sojasaus en sesamolie, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Serveer het met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote pan
- Snijplank
- Kookpan voor rijst/noedels
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g tofu, in blokjes
- 200 g broccoli, in roosjes
- 2 paprika's (rood en geel), in repen
- 2 wortelen, in dunne plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of arachide) voor wokken
- 200 g rijst of noedels (optioneel)
- Sesamzaadjes en lente-ui voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de verpakking en zet apart.
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur.
- Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin, ongeveer 5 minuten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
- Voeg de knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut totdat het aromatisch is.
- Voeg de broccoli, paprika en wortelen toe en roerbak gedurende 5-7 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Doe de tofu terug in de pan en voeg de sojasaus en sesamolie toe. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 2-3 minuten.
- Serveer de groentewok met rijst of noedels en garneer met sesamzaadjes en lente-ui indien gewenst.
Voedingswaarden
- Calorieën: 320 per portie
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 30 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette, champignons of taugé voor meer variatie.
- Vervang de tofu door kip of tempeh voor andere eiwitbronnen.
- Maak je eigen currypasta of pesto voor extra smaak door bijvoorbeeld verse kruiden en noten te mixen in een blender.