Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kikkererwten Curry

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Kikkererwten Curry

Omschrijving

Deze makkelijke kikkererwten curry is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Met een basis van uien, knoflook en gember, gecombineerd met tomaten en kikkererwten, krijg je een smaakvolle en vullende maaltijd. De toevoeging van kokosmelk zorgt voor een romige textuur, terwijl de currypasta het gerecht een lekkere kick geeft. Serveer deze curry met basmatirijst voor een complete en gezonde avondmaaltijd. Binnen 25 minuten heb je een voedzaam gerecht op tafel staan dat ook nog eens vegetarisch is!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank en mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stuk gember van 2 cm, fijngehakt
  • 400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of kokosolie)
  • 1 theelepel zout
  • 300 g basmatirijst
  • Verse koriander (optioneel, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte uien toe en bak deze 3-4 minuten totdat ze glazig zijn.
  4. Voeg de geperste knoflook en fijngehakte gember toe en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de rode currypasta toe en roer goed door, bak dit 1-2 minuten totdat de geuren vrijkomen.
  6. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe, roer alles goed door en laat het 5 minuten sudderen.
  7. Voeg de kokosmelk en zout toe, roer alles door en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
  8. Serveer de curry met de gekookte basmatirijst en garneer eventueel met verse koriander.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 14g
  • Vetten: 18g
  • Koolhydraten: 60g
  • Vezels: 10g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie, courgette of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Voor een extra kick kun je rode peper toevoegen of de hoeveelheid currypasta verhogen.
  • Maak je eigen kruidenmix door gemalen komijn, koriander en kurkuma te mengen, als je liever geen currypasta gebruikt.

Gerelateerde recepten