Snelle Kip en Broccoli Stoofpot

Omschrijving
Deze kip en broccoli stoofpot is een gezonde en vullende optie voor het avondeten. Gemaakt met malse kip, broccoli en een lichte saus, is het een smakelijke maaltijd. Het is eenvoudig te maken en staat in 35 minuten op tafel. Perfect voor drukke avonden! Met een combinatie van ingrediënten die je gemakkelijk bij de supermarkt kunt vinden, is dit gerecht ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Bereidingstijd
35 minuten
Benodigdheden
- Grote pan of stoofpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
- Maatbeker
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 300 gram broccoli, in roosjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 ml kippenbouillon
- 150 ml kokosmelk
- 2 eetlepels rode currypasta
- 2 eetlepels olie (bijv. zonnebloemolie)
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 1 eetlepel sojasaus voor extra smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
- Roer de rode currypasta door de kip en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de broccoli, kippenbouillon en kokosmelk toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat de stoofpot 10-15 minuten sudderen tot de broccoli gaar is en de kip door en door warm is. Voeg indien gewenst sojasaus toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stoofpot warm met rijst of noedels.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 35 gram
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 25 gram
Variatietips
- Vervang de rode currypasta door groene currypasta of pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe, zoals paprika of wortels, voor meer variatie.
- Voor een zelfgemaakte currypasta, meng koriander, komijn, gember, en chilipeper in een keukenmachine tot een pasta.
Geniet van je heerlijke, snelle kip en broccoli stoofpot!