Snelle Kip en Paddenstoelen Pasta

Omschrijving
Geniet van een snelle en smaakvolle pasta met kip en paddenstoelen. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel. Met verse paddenstoelen, knoflook en een romige saus, is dit gerecht perfect voor een doordeweekse avond. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Houten lepel
- Kookpot
- Mes en snijplank
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel pesto (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gesneden champignons en knoflook toe aan de pan en bak dit nog eens 3-4 minuten tot de champignons zacht zijn.
- Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen zodat de saus iets indikt.
- Meng de gekookte pasta door de saus en zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer totdat deze gesmolten is.
- Serveer de pasta met een garnering van verse peterselie en eventueel extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 590
- Eiwitten: 40 g
- Vetten: 22 g
- Koolhydraten: 56 g
Variatietips
- Vervang de kip door kalkoen of tofu voor een vegetarische optie.
- Voeg groenten zoals spinazie of broccoli toe voor extra voedingsstoffen.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook te mengen in een blender.