Malse Kip en Venkel in een Snelle Wok Maaltijd

Omschrijving
Deze snelle kip en venkel wok is een gezonde en smaakvolle optie voor het avondeten. Gemaakt met gemarineerde kip, venkel en kleurrijke groenten, is het een maaltijd die je in slechts 25 minuten op tafel hebt. Perfect voor drukke avonden en ideaal voor het hele gezin! Deze wok is niet alleen snel te bereiden, maar ook boordevol smaak dankzij de toevoeging van pittige currypasta. Serveer met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Wok of grote koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
- Maatbeker (voor rijst)
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 venkelknol, in dunne plakken
- 2 wortels, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene currypasta)
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
- 250 gram rijst of noedels
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking en zet deze apart.
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de knoflook, venkel, wortels en paprika toe aan de wok. Roerbak alles ongeveer 5 minuten.
- Voeg de currypasta en sojasaus toe en meng goed. Laat het geheel nog 2-3 minuten op het vuur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip en venkel wok met de gekookte rijst of noedels.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 45 g
Variatietips
- Vervang de kip door tofu of tempeh voor een vegetarische optie.
- Voeg extra groenten toe, zoals broccoli, sugar snaps of courgette, voor nog meer variatie.
- Maak je eigen currypasta door gember, koriander, komijn en chilipoeder te mengen. Dit kan een leuke en gezonde twist geven aan je gerecht!