Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kip Saté met Groenten

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kip Saté met Groenten

Omschrijving

Deze kip saté met groenten is een snelle en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een drukke doordeweekse avond. Door de kip te marineren in een heerlijke satésaus en deze samen met kleurrijke groenten zoals paprika en courgette te grillen, krijgt het gerecht een rijke smaak en een mooie presentatie. Serveer de saté met rijst of pita voor een complete maaltijd. Binnen 30 minuten staat dit gezonde gerecht vol eiwitten en groenten op tafel, ideaal voor vier personen.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten
Voorbereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten

Benodigdheden

  • Grillpan of barbecue
  • Houten of metalen spiesen
  • Snijplank en mes
  • Kom voor de marinade
  • Kookpan voor de rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 1 courgette
  • 200 g satésaus
  • 250 g rijst of 4 pita's
  • 2 eetlepels olie (olijfolie of zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Marineren: Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng de kip met de satésaus in een kom en laat dit 10 minuten marineren.
  2. Groenten voorbereiden: Snijd de paprika's in blokjes en de courgette in plakken.
  3. Spiesen maken: Rijg de gemarineerde kip en de groenten om en om aan de spiesen.
  4. Grillen: Verhit de grillpan of barbecue en voeg een eetlepel olie toe. Grill de spiesen gedurende 10-12 minuten, regelmatig draaiend, tot de kip gaar is en een mooie grillkleur heeft.
  5. Rijst koken: Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveren: Serveer de kip saté met de rijst of in pita's en garneer eventueel met extra satésaus.

Voedingswaarden

Per portie (met rijst): 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals champignons of ui voor meer variatie.
  • Gebruik een andere marinade zoals pesto of currypasta voor een andere smaak.
  • Maak je eigen satésaus met pindakaas, kokosmelk, sojasaus en een beetje sambal voor extra pit.