Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Groene Asperges en Citroen

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Groene Asperges en Citroen

Omschrijving

Deze snelle kipfilet met groene asperges en citroen is een perfecte doordeweekse maaltijd. De combinatie van malse kipfilets en verse groene asperges, op smaak gebracht met citroensap en -zeste, zorgt voor een frisse en smaakvolle ervaring. Het gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, ideaal voor drukke weekavonden. Serveer het met rijst of quinoa voor een complete en gezonde maaltijd.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel of spatel
  • Rasp
  • Kom

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 300 gram groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel currypasta (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst of quinoa (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Kruid met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kip toe en bak deze ongeveer 5-7 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook en de currypasta toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut mee.
  5. Snijd de harde uiteinden van de groene asperges af en voeg deze toe aan de pan. Bak de asperges 3-4 minuten mee, tot ze heldergroen en knapperig zijn.
  6. Rasp de schil van de citroen en voeg zowel de zeste als het sap toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het nog 1 minuut op het vuur staan.
  7. Serveer de kipfilet en asperges met rijst of quinoa.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 350 per portie
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 30g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakvariant.
  • Voeg andere groenten toe, zoals paprika of courgette, voor extra kleur en smaak.
  • Maak zelf currypasta door koriander, komijn, gember en knoflook te mengen in een vijzel voor een nog versere smaak.