Snelle Kipfilet met Groene Asperges en Pesto

Omschrijving
Deze heerlijke, snelle maaltijd combineert malse kipfilet met knapperige groene asperges en een romige pestosaus. Perfect voor een doordeweekse avond, deze maaltijd is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak. Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan voor de asperges
- Snijplank
- Koksmes
- Spatel
- Serveerschaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 300 g groene asperges
- 200 g pesto (bijv. basilicum pesto)
- 150 ml kookroom
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 100 g Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Asperges koken: Breng een pan met water aan de kook. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Kook de asperges 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en zet opzij.
- Kip bakken: Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Pestosaus maken: Voeg de kookroom en pesto toe aan de pan met kip. Roer goed door en laat het geheel nog 3-4 minuten opwarmen.
- Asperges toevoegen: Voeg de gekookte asperges toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat nog 2 minuten opwarmen.
- Serveren: Serveer de kipfilet met asperges en pesto warm op een schaal. Garneer eventueel met Parmezaanse kaas. Geef er een frisse groene salade bij.
Voedingswaarden
Per portie:
- Calorieën: 450
- Eiwitten: 35 g
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 15 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Vervang de groene asperges door broccoli of courgette voor een andere smaak.
- Maak je eigen pesto door verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen.
- Voeg wat cherrytomaten toe voor extra kleur en smaak.