Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Groenten en Honing

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Groenten en Honing

Omschrijving

Deze snelle kipfilet met groenten en honing is een smaakvol en gezond gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd. De malse kipfilet wordt in blokjes gesneden en gebakken met kleurrijke groenten zoals paprika, courgette en wortel. De toevoeging van honing en sojasaus zorgt voor een heerlijke zoete en hartige combinatie. Serveer dit gerecht met rijst of quinoa voor een complete maaltijd. Het is eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor drukke dagen.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 200 g rijst of quinoa (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Was de paprika's, courgette en wortels. Snijd de paprika's in repen, de courgette in plakjes en de wortels in dunne schijfjes.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en bak deze nog eens 5 minuten mee, totdat ze zacht zijn maar nog wel een bite hebben.
  5. Meng de honing en sojasaus in een kom en giet dit mengsel over de kip en groenten. Laat nog 2-3 minuten op het vuur staan, zodat de saus iets indikt.
  6. Kook ondertussen de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Serveer de kipfilet met groenten op een bedje van rijst of quinoa.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 400
  • Eiwitten: 30 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of champignons voor meer variatie.
  • In plaats van honing kun je ook ahornsiroop gebruiken voor een andere smaak.
  • Maak je eigen currypasta of pesto voor een andere twist en voeg dit toe aan de kip en groenten tijdens het bakken.