Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Groenten en Rijst

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Groenten en Rijst

Omschrijving

Deze snelle kipfilet met groenten en rijst is een heerlijke en gezonde maaltijd die je in minder dan 30 minuten op tafel hebt staan. De sappige kipfilets worden gebakken en geserveerd met een kleurrijke mix van roergebakken groenten zoals broccoli, paprika en wortelen. Dit gerecht is perfect voor een drukke doordeweekse avond en biedt een vullende en voedzame optie voor het hele gezin. Met een beetje currypasta of pesto geef je het gerecht extra smaak zonder al te veel moeite!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 200 g broccoli (in kleine roosjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 2 wortelen (in dunne plakjes)
  • 250 g rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
  • 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 2 eetlepels currypasta of pesto
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet deze apart.
  4. Voeg de resterende eetlepel olie toe aan dezelfde pan. Doe de broccoli, paprika en wortelen erbij en roerbak de groenten 5-6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  5. Voeg de gebakken kip en de currypasta of pesto toe aan de groenten en meng goed door. Bak nog 2-3 minuten tot alles goed warm is.
  6. Serveer de kip met groenten bovenop de gekookte rijst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35 g
  • Koolhydraten: 55 g
  • Vetten: 10 g

Variatietips

  • Vervang de groenten door andere seizoensgroenten zoals courgette of spinazie.
  • Voeg extra smaak toe met een scheutje sojasaus of limoensap.
  • Maak je eigen currypasta met verse kruiden en specerijen als je meer tijd hebt.
  • Serveer met een salade voor extra groente en variatie.

Gerelateerde recepten