Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Paddenstoelen en Kruidenrijst

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Paddenstoelen en Kruidenrijst

Omschrijving

Deze snelle maaltijd bestaat uit malse kipfilet, gebakken met champignons en geserveerd met geurige kruidenrijst. Het gerecht is eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse avond. Door het gebruik van kant-en-klare currypasta of pesto, bespaar je tijd zonder in te boeten op smaak. Voeg wat verse kruiden toe voor extra smaak en je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd voor het hele gezin! Dit gerecht is rijk aan eiwitten en vezels, waardoor het een voedzame keuze is.

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 300 gram rijst (bijvoorbeeld basmati of jasmijn)
  • 2 eetlepels currypasta (of pesto)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of koriander) voor garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze glazig.
  3. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak deze rondom bruin en gaar (ongeveer 5-7 minuten).
  4. Voeg de champignons en currypasta (of pesto) toe en bak nog eens 5 minuten, totdat de champignons zacht zijn.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de kipfilet met paddenstoelen op een bedje van kruidenrijst en garneer met verse kruiden.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 15g
  • Koolhydraten: 45g

Variatietips

  • Voor een extra smaakdimensie, probeer verschillende soorten currypasta of pesto uit.
  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen kruidenmix door verse kruiden te mengen met olijfolie, citroensap en knoflook voor een zelfgemaakte pesto.