Snelle Kipfilet met Sesamgroenten en Rijst
Deze snelle kipfilet met sesamgroenten en rijst is een smaakvolle en gezonde maaltijd. De kip wordt gebakken met een mix van paprika, broccoli en wortelen, en bestrooid met sesamzaad voor extra crunch. Serveer met basmati rijst voor een complete maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Koken: 10 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kookpan voor rijst
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 200 g basmati rijst
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 g broccoli
- 200 g wortelen (bijv. peen julienne)
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sesamzaad
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes, de broccoli in roosjes en de wortelen in dunne reepjes.
- Voeg de groenten toe aan de pan met kip en bak nog eens 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn maar nog knapperig.
- Voeg de sojasaus en de resterende sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Bak nog 1 minuut door.
- Serveer de kipfilet met sesamgroenten op een bedje van basmati rijst en bestrooi met sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 50 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Vervang de kipfilet door tofu voor een vegetarische optie.
- Voeg currypasta toe voor extra smaak, zoals rode of groene currypasta.
- Maak je eigen pesto met basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie voor een extra smaakdimensie.