Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Kipfilet met Spinazie en Champignons

4.9
Klik om te beoordelen

Snelle Kipfilet met Spinazie en Champignons

Omschrijving

Deze snelle kipfilet met spinazie en champignons is een heerlijke en gezonde maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. De kipfilet wordt gebakken met verse spinazie en champignons in een romige saus. Serveer het gerecht met rijst of pasta voor een compleet diner. Perfect voor drukke doordeweekse avonden!

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Kookpan (voor rijst of pasta)
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g kipfilet
  • 300 g verse spinazie
  • 250 g champignons
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels olie (olijf- of zonnebloemolie)
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 g rijst of pasta (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kipfilet voorbereiden: Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  2. Koken: Kook de rijst of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bakken: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  4. Champignons toevoegen: Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak ze 3-4 minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Spinazie en saus: Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Voeg dan de kookroom en pesto toe. Roer goed door en laat het geheel nog 2-3 minuten koken.
  6. Serveren: Serveer de kip met spinazie en champignons op een bord, samen met de gekookte rijst of pasta.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 450 per portie
  • Eiwitten: 38 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Vervang de pesto door currypasta voor een pittige twist.
  • Voeg andere groenten toe zoals paprika of courgette voor extra smaak en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas in een blender te mengen.