Snelle Linzensoep met Groenten

Omschrijving
Deze snelle linzensoep met groenten is perfect voor een lichte avondmaaltijd. Kook linzen met wortels, selderij en kruiden in groentebouillon. Laat het geheel 30 minuten sudderen voor een voedzame soep die gezond en vullend is. Ideaal voor een doordeweekse avond! De soep is niet alleen snel te maken, maar ook rijk aan voedingsstoffen en vezels, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Perfect voor iedereen die een smakelijke en voedzame maaltijd wil zonder al te veel gedoe in de keuken!
Bereidingstijd
Totaal: 40 minuten (waarvan 30 minuten suddertijd)
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Staafmixer (optioneel)
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g groene of bruine linzen (gedroogd)
- 2 middelgrote wortels, in blokjes
- 2 stengels selderij, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Vers koriander of peterselie ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels en selderij toe aan de pan en bak deze nog eens 5 minuten mee.
- Voeg de linzen en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Zodra het kookt, voeg je de currypasta toe en roer goed door. Laat de soep vervolgens 30 minuten op laag vuur sudderen, of tot de linzen gaar zijn.
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Indien gewenst, gebruik een staafmixer om de soep iets romiger te maken.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met vers koriander of peterselie.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 320
- Eiwitten: 18 g
- Vetten: 8 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vezels: 15 g
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
- Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of courgette, voor meer variatie.
- Maak je eigen kruidenmix door bijvoorbeeld komijn, korianderzaad en kurkuma te malen, als je geen currypasta wilt gebruiken. Dit geeft een unieke smaak aan de soep!