Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Courgette

4.9
Klik om te beoordelen

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Courgette

Omschrijving

Deze ovenschotel met aardappelen en courgette is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat ideaal is voor het hele gezin. Door de combinatie van aardappelen en courgette ontstaat een heerlijke, gezonde maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Snijd de aardappelen en courgette in dunne plakjes, leg ze in een ovenschaal, en voeg een beetje currypasta of pesto toe voor extra smaak. Bestrooi het geheel met kaas en bak het in de oven tot het mooi goudbruin is. Serveer met een frisse salade en je hebt een complete maaltijd!

Bereidingstijd

Totaal: 45 minuten (15 minuten voorbereiding, 30 minuten oventijd)

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Oven
  • Alufolie (optioneel)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelen (bijvoorbeeld vastkokend)
  • 2 courgettes
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld oude kaas of mozzarella)
  • 100 g currypasta of pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C hetelucht).
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Was de courgettes en snijd ze ook in plakjes.
  3. Meng in een kom de aardappelen, courgette, olijfolie, currypasta of pesto, en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg een laag van het aardappel-courgette mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met een deel van de geraspte kaas.
  5. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag kaas bovenop.
  6. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is. Dek eventueel af met alufolie als de kaas te snel bruin wordt.
  7. Laat de ovenschotel een paar minuten afkoelen voordat je hem snijdt en serveert.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van de schotel):

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 15 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of spinazie voor meer kleur en smaak.
  • Vervang de currypasta door zelfgemaakte pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie te mengen in een keukenmachine.
  • Maak de schotel extra romig door een laagje crème fraîche of ricotta toe te voegen voordat je de kaas erop doet.