Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Groenten

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Groenten

Omschrijving

Deze snelle ovenschotel met aardappelen en groenten is een heerlijke en makkelijke maaltijd. Met een mix van seizoensgroenten en aardappelschijfjes, is het perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 35 minuten klaar, eenvoudig en voedzaam! Dit recept is ideaal voor drukke gezinnen of voor wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Bereidingstijd

Totale bereidingstijd: 35 minuten

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Oventijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel
  • Oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g aardappelen (bijvoorbeeld vastkokend)
  • 300 g seizoensgroenten (bijvoorbeeld broccoli, wortel en paprika)
  • 200 ml kookroom of plantaardige room
  • 3 el currypasta (of pesto voor een andere smaak)
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte kaas (optioneel, naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil en snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Snijd de seizoensgroenten in hapklare stukken.
  3. Meng in een grote kom de kookroom met de currypasta, olijfolie, zout en peper tot een gladde saus.
  4. Voeg de aardappelschijfjes en groenten toe aan de kom en meng goed zodat ze bedekt zijn met de saus.
  5. Schep het mengsel in een ovenschaal en strijk het gelijkmatig uit. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
  6. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
  7. Laat het even afkoelen voordat je het serveert.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 450
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 55 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Varieer met verschillende groenten afhankelijk van het seizoen, zoals courgette, spinazie of bloemkool.
  • Voor extra smaak kun je zelf een pesto maken van basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie.
  • Voeg gekookte kip of vegetarische eiwitten toe voor een eiwitrijke maaltijd.