Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Wortelen

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Ovenschotel met Aardappelen en Wortelen

Omschrijving

Deze snelle ovenschotel met aardappelen, wortelen en kip is perfect voor een doordeweekse maaltijd. De combinatie van zachte aardappelen en zoete wortelen, samen met gemarineerde kipfilet, zorgt voor een heerlijke en voedzame maaltijd die in slechts 30 minuten klaar is. Ideaal voor drukke avonden wanneer je snel een smakelijk gerecht op tafel wilt zetten. Deze ovenschotel is eenvoudig te bereiden en kan gemakkelijk worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren.

Bereidingstijd

Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Alufolie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g wortelen
  • 400 g kipfilet
  • 3 eetlepels currypasta (bijv. rode of gele)
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven. Snijd de wortelen in dunne plakjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de currypasta en een eetlepel olijfolie in een kom. Laat even marineren.
  4. Vet de ovenschaal in met de overige eetlepel olijfolie en leg de aardappelschijven en wortelplakjes op de bodem. Kruid met zout en peper.
  5. Voeg de gemarineerde kipfilet toe bovenop de groenten.
  6. Giet de kookroom eroverheen en dek de schaal af met alufolie.
  7. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 20 minuten. Verwijder de alufolie en bak nog eens 5 minuten voor een krokante bovenkant.
  8. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.

Voedingswaarden

  • Calorieën per portie: 480
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 45g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, meng gelijke delen korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder, en een snufje chilipeper.