Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Ovenschotel met Aardappels en Gehakt

4.3
Klik om te beoordelen

Snelle Ovenschotel met Aardappels en Gehakt

Omschrijving

Deze snelle ovenschotel combineert romige aardappelpuree met gekruid gehakt en groenten. Het is een ideale maaltijd voor doordeweekse avonden wanneer je snel iets op tafel wilt zetten. Het gehakt wordt gekruid met uien, paprika en een heerlijke currypasta, waardoor het een extra smaakdimensie krijgt. De luchtige aardappelpuree bovenop zorgt voor een perfect contrast en maakt het geheel af. Een voedzame en smakelijke schotel die het hele gezin zal bekoren!

Bereidingstijd

Totale tijd: 45 minuten
Bereiding: 15 minuten
Oven: 30 minuten

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Aardappelstamper
  • Koekenpan
  • Snijplank en mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 400 g gemengd gehakt (rund en varken)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels currypasta
  • 100 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
  • 2 eetlepels olie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Gehakt bereiden: Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Roer de blokjes paprika en currypasta erdoor en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Aardappelpuree maken: Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg de crème fraîche toe en meng tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Ovenschotel samenstellen: Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Strooi de geraspte kaas erover.
  5. Bakken: Plaats de ovenschotel in de oven en bak gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 600
  • Eiwit: 30 g
  • Vet: 25 g
  • Koolhydraten: 60 g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of spinazie, voor een gezondere variant.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander en gember te mengen met wat olie, als je liever zelf kruiden mengt.