Snelle Ovenschotel met Bloemkool en Kip

Omschrijving
Deze ovenschotel met bloemkool en kip is eenvoudig te maken en snel klaar. De combinatie van romige saus, kipfilet en bloemkool maakt het tot een perfecte gerecht voor een geruststellende doordeweekse maaltijd. Met minimale voorbereidingstijd en een korte oventijd is dit recept ideaal voor drukke avonden. Serveer de ovenschotel met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Kookpan
- Bakpan
- Mengkom
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
- 2 eetlepels currypasta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met gezouten water gedurende 5 minuten. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak deze rondom bruin.
- Roer de currypasta door de kip en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 2-3 minuten pruttelen.
- Meng de gekookte bloemkool door het kipmengsel en schep alles in een ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
- Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.
- Serveer direct en geniet van deze snelle maaltijd!
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en voeding.
- Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, gember en chilipeper te mengen voor een frisse variatie.