Snelle Pasta met Broccoli en Champignons

Omschrijving
Deze snelle pasta met broccoli en champignons is een eenvoudig maar heerlijk gerecht. Met verse pasta, knoflook en een scheutje olijfolie tover je in no-time een smaakvolle maaltijd op tafel. Het gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook voedzaam en vol smaak, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer het met een salade of wat geraspte kaas voor een extra touch. Eet smakelijk!
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van pasta
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g verse pasta (bijv. tagliatelle of spaghetti)
- 250 g broccoli, in roosjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels pesto (groen of rood, naar keuze)
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de verse pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (meestal 3-4 minuten).
- Voeg de broccoli de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de pan met pasta. Giet de pasta en broccoli af in een zeef en laat uitlekken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten, tot de champignons goudbruin zijn.
- Voeg de uitgelekte pasta en broccoli toe aan de koekenpan. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar en verwarm nog 1-2 minuten.
- Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 450 kcal, 15 g eiwit, 20 g vet, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaatjes of spinazie.
- Vervang de pesto door curry pasta voor een pittige twist.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender te mengen.
- Voor een eiwitrijke maaltijd kun je er gegrilde kip of garnalen aan toevoegen.