Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Pasta met Broccoli en Kip en Pesto

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Pasta met Broccoli en Kip en Pesto

Omschrijving

Deze snelle pasta met broccoli, kip en pesto is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. Het is een eenvoudig gerecht dat in minder dan 30 minuten op tafel staat. De combinatie van al dente pasta, gebakken kipfilet, gestoomde broccoli en de smaakvolle pesto zorgt voor een heerlijke en voedzame maaltijd. Serveer het gerecht met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas voor een extra smaakdimensie. Dit recept is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook gezond en vol smaak! Ideaal voor drukke weeknachten.

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Zeef
  • Kookpot voor stomen (of een stoommandje)
  • Houten lepel
  • Rasp voor de kaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 2 kipfilets (ongeveer 300 g)
  • 250 g broccoli
  • 150 g groene pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de kipfilet in de pan gedurende ongeveer 5-7 minuten tot het goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en stoom deze in een stoompan of kook ze kort in water tot ze stevig maar gaar zijn (ongeveer 3-5 minuten).
  5. Meng in een grote kom de gekookte pasta, gebakken kip, gestoomde broccoli en pesto goed door elkaar.
  6. Serveer de pasta met een flinke lepel Parmezaanse kaas erover geraspt.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 540
  • Eiwitten: 38 g
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 50 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals cherrytomaatjes of spinazie voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de kip door garnalen of tofu voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas voor een rijkere smaak.

Gerelateerde recepten