Snelle Pasta met Garnalen en Pesto

Omschrijving
Deze snelle pasta met garnalen en pesto is perfect voor een drukke doordeweekse avond. Binnen 20 minuten zet je een heerlijk gerecht op tafel dat boordevol smaak zit. De combinatie van sappige garnalen, frisse cherrytomaten en romige pesto maakt dit gerecht niet alleen snel maar ook zeer smakelijk. Ideaal voor een familie- of vriendenmaaltijd!
Bereidingstijd
Totale tijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Vergiet
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g spaghetti of fusilli
- 300 g gepelde garnalen (vers of diepvries)
- 200 g cherrytomaten, gehalveerd
- 150 g groene pesto (uit een pot)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse basilicum voor garnering
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af in een vergiet.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat hij geurig is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nog 1-2 minuten mee.
- Voeg de gekookte pasta en de pesto toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct en garneer met verse basilicum als je dat wilt.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 540
- Eiwitten: 30 g
- Vet: 20 g
- Koolhydraten: 60 g
- Vezels: 3 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor een gezondere variant.
- Vervang de garnalen door kipfilet of een vegetarische optie zoals tofu.
- Maak je eigen pesto door basilicum, pijnboompitten, parmezaan, knoflook en olijfolie te mixen voor een frisse smaak.