Snelle Pasta met Groene Asperges en Spek

Omschrijving
Deze snelle pasta met groene asperges en spek is perfect voor een doordeweekse avond. De combinatie van knapperige asperges en zoute spekjes zorgt voor een heerlijke smaak. Kook de pasta en bak de spekjes, voeg de asperges toe en meng alles met wat olijfolie en Parmezaanse kaas. Een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koken: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 200 g groene asperges, in stukken van 3-4 cm
- 150 g spekjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een snufje rode pepervlokken voor extra pit
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de verpakking al dente.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten knapperig.
- Voeg de groene asperges toe aan de koekenpan met spekjes en bak ze 3-4 minuten mee, tot ze helder groen en beetgaar zijn.
- Giet de pasta af in een vergiet en voeg deze toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel rode pepervlokken. Meng alles nogmaals goed door elkaar.
- Serveer de pasta direct, eventueel met extra Parmezaanse kaas als garnering.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 18 g eiwit, 20 g vet, 50 g koolhydraten.
Variatietips
- Vervang de spekjes door kipfilet voor een lichter gerecht.
- Voeg een lepel pesto toe voor extra smaak.
- Maak zelf een kruidenmix met knoflookpoeder en uienpoeder, indien gewenst!